New York Fed Başkanı John Williams: Faiz Ayarlamalarına Şu Anda Gerek Yok

New York Fed Başkanı John Williams, enflasyon ve istihdam hedeflerinde kaydedilen ilerlemeye rağmen faiz ayarlamalarına şu anda gerek olmadığını belirtti.

İlerleme Kaydedildi Ancak Kesintiye Gerek Yok

New York Fed Başkanı John Williams, faiz ayarlamalarına şu anda gerek olmadığını belirtti. Williams, merkez bankasının enflasyon ve istihdam hedeflerinde önemli ilerleme kaydettiğini, ancak hemen faiz kesintisine gerek olmadığını vurguladı.

Enflasyon ve İstihdam Hedeflerinde İyileşme

Williams, Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada, enflasyonun hala Fed’in yüzde 2 hedefine ulaşmak için daha ilerlemesi gerektiğini söyledi. Para politikasının sağlam bir konumda olduğunu ve işgücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini de belirtti.

Verilerin Değerlendirilmesi ve İlerleme Beklentisi

New York Federal Konut Kredisi Bankası Üye Sempozyumu’nda konuşmasının ardından gazetecilere konuşan Williams, “Şu anda politikada ayarlamaya ihtiyaç yok. Daha fazla veri topladıkça enflasyonun yüzde 2’ye geri döneceğine dair güvene sahip olup olmadığımızı değerlendirebileceğiz” dedi.

Williams, hazırladığı konuşmada enflasyonun yavaş yavaş yüzde 2’ye dönmesini beklediğini ancak bu süreçte iniş çıkışlar yaşanabileceğini ifade etti. Aynı zamanda, işgücü piyasasında daha “normal” bir durumun işaretlerine dikkat çekerek işsizlik oranının bu yıl yüzde 4’e yükselebileceğini ve ardından kademeli olarak düşebileceğini belirtti.

Çarşamba günü açıklanan veriler, temel enflasyon göstergesinin üst üste üçüncü ayda da ekonomistlerin beklentilerini aştığını gösterdi. Gıda ve enerji fiyatları hariç tüketici fiyatları, bir önceki aya göre Şubat ayına göre yüzde 0,4 ve bir önceki yıla göre yüzde 3,8 arttı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.