Kapadokya’da Turizm Patlaması: Bir Çeyrekte Yarım Milyondan Fazla Ziyaretçi

Kapadokya’daki ziyaretçi sayısı yükselişte: 2023’ün ilk çeyreğinde %20 artarak 531 bine ulaştı.

Nevşehir’de Muazzam Turizm Hareketliliği

Nevşehir Valisi Sayın İlhami Fidan, bayramlaşma programı sonrasında yaptığı açıklamada, Kapadokya’nın turizm verilerini değerlendirdi.

Vali Fidan, peribacaları, yer altı şehirleri ve kayadan oyma tarihi mekanlarıyla ünlü Kapadokya’da turizm hareketliliğinin yıl boyunca devam ettiğini belirtti. Bayram tatili dolayısıyla günde yaklaşık 50 bin kişinin konakladığını ifade etti.

Fidan, Kapadokya’nın sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihi, mimarisi, gastronomisi ve yaşam kültürüyle de gezilmeyi hak eden bir bölge olduğunu vurguladı. Bu yılın turizm sektörü açısından güzel bir yıl olacağını ve bölgenin günde yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlayacak kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2024’ün ilk çeyreğinde en çok turist ağırlayan merkezler Göreme Açık Hava Müzesi (154.846 ziyaretçi), Zelve Ören Yeri (149.025 ziyaretçi) ve Kaymaklı Yeraltı Şehri (90.590 ziyaretçi) oldu.

Geçen yılın aynı döneminde Kapadokya’daki turizm merkezlerini 441.834 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti. Bu yılın ilk üç aylık verilerinde ise ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 531 bine ulaştı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.