Havacılık Parçaları Üreten “Loar” Halka Arz Oluyor

Havacılık ve savunma bileşenleri üreticisi Loar Holdings, ABD’de halka arz için başvuruda bulundu.

Havacılık ve savunma bileşenleri üreticisi Loar Holdings, ABD’de halka arz için başvuruda bulundu. Arzın büyüklüğünü açıklamayan şirket, hisse senetlerini New York Borsası’nda “LOAR” sembolü altında listelemeyi planlıyor. Jefferies, Citigroup ve Morgan Stanley gibi önemli finansal kuruluşlar, arzın sigortacıları arasında yer alıyor.

Loar: Havacılıkta Uzmanlaşmış Bir Güç

New York merkezli Loar şirketi, uçaklar için gerekli niş bileşenlerin tasarımı, üretimi ve satışında uzmanlaşmıştır. AGC, CAV ve Desser Aerospace gibi çok sayıda şirketi satın alarak yeni coğrafyalara girmeyi hedeflemektedir. 2012 yılında kurulan Loar’ın net satışları, 31 Aralık 2023’te sona eren yılda bir önceki yıla göre %33 artarak 317,5 milyon doları bulmuştur.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.