Edremit Körfezi’nde Bayram Keyfi: Deniz, Termal ve Oksijenin Uyumu

Ege’nin incisi Edremit Körfezi, bayramda turistlere kucak açıyor.

Edremit Körfezi’nde Turizm Bayram Havasında

Edremit Körfezi, Ayvalık, Cunda Adası, Gömeç, Ören, Altınoluk, Zeytinli, Güre, Akçay ve Küçükkuyu gibi gözde turistik merkezlerine ev sahipliği yapan geniş bir sahil şeridine sahiptir. 145 kilometrelik bu kıyı şeridindeki tesisler, ağırlıklı olarak yerli turistlere hizmet vermektedir.

Zengin oksijenli Kazdağları’nın eteklerinde konumlanan Edremit Körfezi, 30.000’in üzerinde yatak kapasitesi ve yaklaşık 130.000 ikinci konutuyla (yazlık) dört mevsim boyunca misafir ağırlamaktadır. Kış aylarında termal tesisleri, yaz aylarında ise berrak denizi ile tatilcilere keyifli vakitler sunmaktadır.

Yaklaşan Ramazan Bayramı için hazırlıkları tamamlayan otel, motel ve pansiyonlar, misafirlerini ağırlamaya başladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Balıkesir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Fatih Ergün, bayram tatili nedeniyle turizm tesislerindeki doluluk oranının %100’e yaklaştığını belirtti.

9 günlük tatilin erken açıklanmasının bölgedeki otellerin hem hazırlıklarını hızlandırdığını hem de sezonun erken başlamasına katkı sağladığını ifade eden Ergün, “İşletmelerimiz bayrama hazır. Doluluk oranlarının %80’lerin, %90’ların üzerine çıktığını gözlemliyoruz.” dedi.

Tatili planlayanlara rezervasyon yaptırmadan yola çıkmamaları konusunda uyaran Ergün, “Konaklama rezervasyonlarını yaptırın. Kendi araçlarıyla gelmeyecek olanlar, ulaşım konusunu mutlaka önceden planlayın. Ayrıca hava koşullarının elverişli görünmesi nedeniyle deniz sezonu da erken başlayabilir. Bu nedenle hazırlıklı gelmenizi ve kültürel turlara katılmanızı öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Edremit Körfezi’nin turizm potansiyelini vurgulayan işletmeciler, Kazdağları’nın muhteşem doğası, termal suları ve kültürel zenginlikleriyle bölgenin özel bir destinasyon olduğunu belirttiler.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.