Bakan Işıkhan Açık İş İstatistikleri Araştırması Sonuçlarını Açıkladı

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: 2024’ün ilk çeyreğinde 330 bin 325 açık iş var.

Çalışma Bakanı Işıkhan: İş Gücü Piyasasının İhtiyaçlarını Belirliyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşların istihdama katılımlarını kolaylaştırdıklarını belirtti.

Bakan Işıkhan, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2024 yılı birinci çeyrek sonuç raporunun yayımlandığını bildirdi. Araştırma kapsamında 17.181 işletmeyle iletişime geçilerek 330.325 açık iş tespit edildiğini belirtti.

Işıkhan, araştırma sonuçlarına göre Türkiye genelinde açık iş oranı en yüksek sektörlerin gayrimenkul faaliyetleri, imalat ve idari ve destek hizmetleri faaliyetleri olduğunu açıkladı. Araştırmada en fazla açık işin “konfeksiyon işçisi” mesleğinde tespit edildiği, ilk 10’da yer alan diğer mesleklerin ise makineci (dikiş), lojistik elemanı, temizlik görevlisi, satış danışmanı/uzmanı yardımcısı, ayakkabı yapımcısı/ayakkabı imalatçısı, servis elemanı (garson) yardımcısı, inşaat işçisi, ahşap mobilya imalatçısı ve gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı) şeklinde sıralandığını belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.