Ticaret Bakanlığı’nın “Dış Ticaret Beklenti Anketi’ne Göre:

İhracat beklentileri yükseldi (123,3), ithalat düştü (104,5).

Dış Ticaret Beklenti Anketi: İhracat Beklentileri Yükseliyor, İthalat Beklentileri Azalıyor

İhracat Beklentileri

Ticaret Bakanlığı’nın Dış Ticaret Beklenti Anketi’ne göre, yılın ikinci çeyreğinde ihracat beklenti endeksi önceki çeyreğe göre 18,4 puan artış göstererek 123,3 seviyesine ulaştı. Bu artış, gelecek 3 aylık ihracat beklentisi, sipariş beklentisi ve kayıtlı sipariş düzeyi değerlendirmelerindeki artıştan kaynaklandı. İhracat beklenti endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre ise 18 puan yükseldi.

İthalat Beklentileri

Diğer yandan, ithalat beklenti endeksi bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 10,1 puan azalarak 104,5 seviyesine geriledi. Bu düşüş, gelecek 3 aylık ithalat beklentisi, birim fiyat beklentisi, kayıtlı sipariş düzeyi ve son 3 aylık sipariş düzeyi değerlendirmelerindeki azalmalardan kaynaklandı. İthalat beklenti endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre ise 2,2 puan yükseldi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.