IC Enterra’nın Gongu Borsada Çaldı

IC Enterra, BIST’te!

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, Borsa İstanbul’da İşlem Görmeye Başladı

27-29 Mart tarihleri arasında gerçekleşen talep toplama sürecinden sonra IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 4,11 kat taleple bugün itibariyle Borsa İstanbul Yıldız Pazarı’nda “ENTRA” kodu ile işlem görmeye başladı.

Gong Töreni

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin borsada işlem görmeye başlaması vesilesiyle düzenlenen gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, IC Holding Üst Yöneticisi (CEO) Murad Bayar ve IC Enterra Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alp Keler’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ergun: “IC Enterra’yı Borsa İstanbul’da Görmekten Memnuniyet Duyuyoruz”

Korkmaz Ergun, törende, enerji dönüşümüne katkısıyla ekonomiyi destekleyen IC Enterra Yenilenebilir Enerji’yi Borsa İstanbul’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yenilenebilir enerjinin önemine değinen Ergun, IC Holding’in altyapı ve enerji alanındaki deneyimiyle halka arzdan elde ettiği gelirle enerji arz güvenliği açısından değerli yatırımlar yapmaya devam edeceğine işaret etti.

Bayar: “Halka Arza Gelen Yoğun İlgiden Gururluyuz”

IC Holding Üst Yöneticisi Murad Bayar, 25 yıllık uzmanlıkla faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin halka arzla Borsa İstanbul’da ilk adımlarını attığını söyledi. Halka arzın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Bayar, “Halka arz sürecinde emeği geçen herkese ve yoğun talepleriyle bizi onurlandıran yatırımcılara teşekkür ediyoruz. Halka arzda gördüğümüz ilgi, IC Holding’e, IC Enterra’ya ve Türkiye’nin enerji sektöründeki potansiyeline duyulan güvenin bir göstergesidir.” dedi.

Keler: “Yatırımcılarla Buluşmaktan Mutluyuz”

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alp Keler, IC Enterra’yı yatırımcılarla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Keler, “Sürecin şirketimiz için önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyoruz. Bize bu yolda destek veren yatırımcılara teşekkür ederek, yeni başlangıcımızın hepimize hayırlı olmasını dileriz.” diye konuştu.

Kızılok: “Borsada Olmak Geniş Yatırımcı Tabanına Erişim Sağlayacak”

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, talep toplama sürecinde yatırımcılardan 4,11 kat talep aldıklarını belirtti. Kızılok, “Borsada kote bir şirket olmak öncelikle bize, geniş bir yatırımcı tabanına erişim imkanı sağlayacaktır. Grubumuzun güçlü finansal yapısı ve inşaat ve altyapı tecrübemiz bu konudaki en büyük motivasyon kaynaklarımızdır. Yatırımcılarımız, halka arz süreciyle birlikte karlı ve sürdürülebilir bir büyümeye de ortak oldu.” dedi.

Yeni Yatırımlar, Sürdürülebilir Enerji Geleceği

Kızılok, halka arzdan elde edilen geliri yeni yatırımlarda kullanarak ülkenin enerji talebine yanıt vermeyi, istihdam yaratmayı ve ekonomiye destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi. IC Holding şirketleriyle birlikte oluşturacakları sinerjinin geleceğe daha kararlı adımlarla ilerlemelerini sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.