THY’nin Yolcu Sayısı Rekor Kırdı: 2023’te Tüm Zamanların En Yüksek Düzeyi

THY, küresel çalkantılara rağmen, güçlü ağı ve nitelikli ekibiyle 83,4 milyon yolcu taşıdı.

Türk Hava Yolları, Yoğun Ağ ve Nitelikli İş Gücüyle Rekor Kırıldı

Türk Hava Yolları (THY), küresel belirsizliklere rağmen, geniş uçuş ağı ve Kovid-19 döneminde korunan nitelikli iş gücü sayesinde 2022’de 83,4 milyon yolcu taşıyarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Yurt İçi ve Dış Hatlarda Büyüme Sürdü

Yurt içi yolcu kapasitesi %23,5 artarken yolcu sayısı %19 yükselerek 30 milyonu aştı. Dış hatlarda kapasite %16 arttı ve yolcu sayısı %14 yükselerek 53 milyona ulaştı. Avrupa’daki yoğun Türk nüfusunun olduğu ülkelerde yolcu artışı %20’yi aştı.

Küresel Liderler Arasında Yer Aldı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine göre, küresel dış hat yolcu kapasitesi Kovid-19 öncesi dönemin %12 gerisinde kalırken, THY 2019 seviyesinin %27 üzerine çıktı ve sektörün önde gelen hava yollarından biri olmaya devam etti.

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı

Türkiye’nin havacılık altyapısına yatırımlar, İstanbul Havalimanı’nı Avrupa’nın en çok uçuş sunan havalimanı yaptı.

Dünyanın En Büyük 4. Hava Kargo Taşıyıcısı

2024 kargo uçağı ve 416 yolcu uçağıyla 133 ülkede hizmet veren THY, 2022’de ücretli kargo miktarını 2019’a göre %16 artırdı. IATA verilerine göre, Turkish Cargo 2023’te dünyanın en büyük 4. hava kargo taşıyıcısı oldu.

100. Yıl Stratejisi Hedefleri

2033’te 800 uçağı aşan bir filoya sahip olmayı hedefleyen THY, tedarik sorunlarına rağmen 2022’de filosuna 46 uçak ekleyerek uçak sayısını %12 artırdı ve 440’a yükseltti.

Ekonomiye Önemli Katkı

1 trilyon lirayı aşan toplam varlığıyla THY, Türkiye’ye 16,3 milyar dolar ihracat geliri ve 8,1 milyar dolar döviz katkısı sağlayarak ekonomiye önemli katkı sağladı.

Depremzedelere Destek

THY, Kahramanmaraş depremlerinin ardından yurt içi ve dışından arama kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini ücretsiz taşıyarak desteklerini sürdürdü. Bölgedeki ihtiyaçlar için 2 milyar lira bağış yapan şirket, 1000 konutun finansmanını da AFAD’a aktardı.

Uluslararası Ödüller

THY, 2023’te APEX tarafından 3 kez “5 Yıldızlı Küresel Hava Yolu”, Skytrax tarafından 8 kez “Avrupa’nın En İyi Hava Yolu”, World Finance tarafından da “En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu” ödülüne layık görüldü.

Seköre Yön Veren Marka

83 bin üzerinde çalışanı ve benzersiz uçuş ağı, modern filosu ve üstün hizmet anlayışıyla THY, hava taşımacılığının devleri arasında yer alıyor. Şirket, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.