Mart Ayında Fiyatların En Çok Yükselişe Geçtiği Ürün Orta Öğretim, En Çok Düşen ise Yumurta Ürünleri

Mart’ta en yüksek enflasyon (%21,30) liselerde; en düşük enflasyon (-10,16) yumurtada kaydedildi.

Mart Ayında En Çok Fiyat Artan Ürünler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’na göre, ortaöğretimdeki fiyat artışında en büyük payı %18,58 ile kuzu eti alırken, onu %14,65 ile dana eti takip etti.

Mart ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında kümes hayvanları eti (%12,19), mücevheratlar, saat ve kol saatleri (%10,37) ve yatak odası mobilyaları (%6,03) yer aldı.

Mart Ayında En Çok Fiyat Düşen Ürünler

Geçtiğimiz ay en fazla fiyat düşüşü %10,16 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünlerde gerçekleşti. Bunu sırasıyla patates ve bazı yumru bitkiler (%6,9), sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) (%2,37), diğer süt ürünleri (%1,51), tereyağı (%1,01), şeker (%0,9) ve un ve diğer tahıllar (%0,31) takip etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.