Şimşek’ten Kira Beyannamesi Sürprizi

Kira geliri 21.000 TL aşanlar, ceza almamak için 5 Nisan’a kadar beyan vermeyi unutmasın!

Kira Beyannamelerine İlişkin Önemli Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından kira beyannameleri hakkında bilgi verdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, idari kayıtlar (tapu, MERNİS vb.) ve teknolojik imkanları kullanarak kira geliri elde eden ancak beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmek için çalışmalar yürütüyor.

Bakan Şimşek, denetim planına alınan 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespit yapıldığını belirtti. Saha denetimlerine devam edileceğini ve mükelleflerin bilgilendirileceğini vurguladı.

Şimşek, 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira geliri olan mükelleflerin 5 Nisan’a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlattı. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadele edildiğinin altını çizdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.