Ticaret Bakanlığı Denetim Ekipleri, Bayram Hazırlıkları İçin Sahalara İndi

Ramazan’da ve Bayram’da Bakanlığımız, vatandaşların haklarını korumak için denetimleri yoğunlaştırıyor.

Ticaret Bakanlığı Ramazan Bayramı Denetimlerini Artırıyor

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların haklarını korumak ve mağduriyetleri önlemek için Ramazan ayının son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince denetimlerini artıracağını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve haklarını koruyabilmesi için Ramazan ayı boyunca sürdürdüğümüz yoğun denetimlerimizi bayramın son günlerinde ve süresince daha da artıracağız” ifadelerine yer verildi.

Denetimlerin alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeleri ile marketleri kapsayacağı belirtildi. Açıklamada, vatandaşların fahiş fiyat artışlarını Bakanlığın çağrı merkezine veya internet sitesine bildirebilecekleri hatırlatıldı.

Bakanlık, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri ve vatandaşları mağdur etmemeleri gerektiğini vurguladı. “Aksi takdirde, Bakanlığımız tarafından vatandaşları mağdur eden girişimlere karşı gerekli yaptırımlar uygulanacaktır” denildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.