Türkiye’de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri: İlk Sonuçlar Açıklandı!

Türkiye’de yerel yöneticilerin seçimi için sandık başına gidildi ve ilk sonuçlar gelmeye başladı.

Türkiye’de yerel yöneticilerin seçimi için sandık başına gidildi ve ilk sonuçlar gelmeye başladı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 207 bin sandıkta oy kullandı. Bu seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi amaçlandı. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de gerçekleştirildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), doğudaki 32 ilde oy verme işlemlerinin saat 07.00’de başladığını duyurdu. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis ve bu illerdeki ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 16.00’da tamamlandı.

Diğer bölgelerdeki oy verme işlemleri ise saat 17.00’de sona erdi.

YSK Başkanı Ahmet Yener’den Seçim Açıklaması: Oy Verme İşlemi Tamamlandı, Sayım Başladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 16.00 itibarıyla 32 ilde oy verme işleminin tamamlandığını ve sayım işlemine başlandığını basın mensuplarına bildirdi. Yener, YSK önünde yaptığı açıklamada, “Saat 16.00 itibarıyla 32 ilimizde oy verme işlemi tamamlanmış ve oy sayım işlemleri başlamıştır. Saat 17.00 itibarıyla da kalan diğer ilimizdeki oy verme işlemleri tamamlanacaktır.” şeklinde konuştu. Oy verme işleminin tamamlanmasıyla Kurul’un toplanarak yayın yasaklarının kaldırılacağı saat hakkında karar vereceğini ifade eden Yener, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapmadan önce yayın yasaklarının kalkmasını istedi. Yener, sonuçların tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Başkan Ekrem İmamoğlu’ndan : “Oylarımıza Sahip Çıkacağız’ açıklaması”

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sandıkların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Sandıklar 17.00 itibariyle kapandı. İstanbul’da şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Şimdi, sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi süreci başladı. Tüm vatandaşlarımızı süreci dikkatle takibe davet ediyorum. Asla rehavete kapılmadan tüm oylarımıza sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Murat Kurum: “Sandıklara Sahip Çıkma Zamanı’ Açıklaması”

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, “Artık sandıklar kapandı, İstanbullular demokratik sorumluluklarını yerine getirdi. Sandık başına giderek, İstanbul’umuza sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi hep birlikte sandıklara sahip çıkma zamanı. Sandık namustur, her oy bir emanettir. Oy sayımı sürecinde ortaya çıkabilecek her türlü manipülasyona karşı dikkatli olalım. Oylar sayılıp tutanaklar imzalandıktan sonra da süreç bitmeyecek. Son ana kadar kadar ne olursa olsun sandıkları terk etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da Sandık Sonuçları Açıklandı: İşte İlk Değerlendirme

İstanbul’da sandıklar saat 17.00’de açıldı ve 39 ilçenin sonuçlarına ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı. İşte o sonuçlar:

Açılan sandık oranı: %13,2

Ekrem İmamoğlu – %49

Murat Kurum – %41

Meral Danış Beştaş – %2

Mehmet Altınöz – %2

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.