Bayram Yolculuğu İçin Otobüslerde Takviye Seferler

Otobüsçüler Federasyonu, artan talep nedeniyle seçim ve bayram öncesi ek sefer koyuyor.

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı’ndan Seçim ve Bayram Yoğunluğuna İlişkin Açıklamalar

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Fevzi Yıldırım, otobüs seferlerindeki seçim ve Ramazan Bayramı yoğunluğuna ilişkin bilgiler verdi. Yıldırım, 31 Mart seçimlerinde şehir değiştirmek isteyenlerin otobüs seferlerinde hareketliliğe yol açtığını belirtti.

Seçim öncesi ve sonrasındaki üç gün içinde yaklaşık 6,5 milyon kişinin otobüslerle seyahat etmesinin beklendiğini ifade eden Yıldırım, Ramazan Bayramı süresince ek seferlerle günde 15 bin otobüsün yolcu taşıyacağını söyledi. Düzenleme kapsamında turizm araçlarının da geçici olarak yolcu taşımacılığında kullanılabileceğini belirtti.

Yoğunluk nedeniyle sürücü ve yolcuların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, sürücülerin yorgun veya uykusuz araç kullanmasının önüne geçilmesi ve yolcuların emniyet kemeri takmalarının önemini vurguladı.

Yıldırım ayrıca seçim ve bayram öncesi otobüs bilet fiyatlarındaki yüzde 20’lik artışa da değindi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.