Kocaeli’deki Özel Okullar “Ücret Karmaşı”yla Rekabet Yasasını İhlal Etti

Dijital çağda, bilgiye anında erişim, hayatımızı kolaylaştırdı. Ancak bu rahatlık, yanlış bilgilerin yayılmasına da yol açtı. Doğrulama önemlidir, gerçekleri sahte haberlerden ayırt etmemizi sağlar.

Rekabet Kurulu, Kocaeli Okullarına Ceza Verdi

Rekabet Kurulu, Kocaeli’nde faaliyet gösteren bazı özel okullara, eğitim ve yemek ücretleriyle öğretmen maaşlarını birlikte belirledikleri iddiasıyla soruşturma başlattı ve ilk cezaları verdi.

İhlal İddiaları

Söz konusu okulların, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. İhlal iddiaları arasında şunlar yer alıyor:

  • Eğitim ve yemek ücretlerinin birlikte belirlenmesi
  • Öğretmen maaşlarının birlikte tespiti
  • Birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmeme anlaşması

İdari Para Cezaları

Kurul, My Kolej ve Nesibe Aydın okullarının uzlaşma başvurularını kabul etti.

My Kolej:

Eğitim ve yemek ücretlerini rakiplerle birlikte belirlediği gerekçesiyle 152 bin 40 TL ve öğretmen maaşlarını rakiplerle birlikte tespit etme ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmeme eylemi için 152 bin 40 TL idari para cezası aldı.

Nesibe Aydın:

Eğitim ve yemek ücretlerinin rakiplerle birlikte tespiti için 405 bin 104 TL ve rakip okullarla öğretmen maaşlarının birlikte tespiti ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmeme eylemi için 202 bin 552 TL idari para cezası aldı.

Devam Eden Uzlaşma Süreçleri

Soruşturmada yer alan Sınav Şahin, Yahya Kaptan Koleji, Simya Koleji ve diğer okullarla ilgili uzlaşma süreçleri devam ediyor.

Rekabet Kurulu’nun soruşturması ve verdiği cezalar, sektörde rekabeti sağlamak ve tüketici haklarını korumak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.