2024 Seçim Yasakları Neler? Seçim Yasakları Başladı Mı?

Seçim dönemi yasakları nelerdir? Seçim yasakları ne zaman başlayacak ve saat kaçta sona erecek? 2024 YSK seçim yasakları neler? 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hangi yasaklar geçerli olacak?

Seçim dönemi yasakları nelerdir? Seçim yasakları ne zaman başlayacak ve saat kaçta sona erecek? 2024 YSK seçim yasakları neler? 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hangi yasaklar geçerli olacak?

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde oy kullanacak vatandaşlar, seçim yasaklarının neler olduğunu merak ediyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim yasakları nelerdir?Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim yasakları, 31 Mart’ta tüm ülke genelinde uygulanacak. Seçim günü hangi saatler arasında alkol satışı yasaklanacak? Ancak seçim günü yasakların saat kaçta başlayacağına dair bilgi de vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Seçim günü marketler kaçta kapanacak? Seçim günü yasaklarının içeriği ve başlangıç saatleri halkın gündeminde önemli bir yer tutuyor. İşte detaylar;

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Seçim Yasakları Ne Zaman Başlayacak?

31 Mart 2024’te Türkiye’de gerçekleşecek yerel seçimler için oy kullanma süreci, ülke genelinde sabah saat 08.00’de başlayacak ve akşam saat 17.00’de sona erecek. Ancak seçim günü yasakları daha erken saatlerden itibaren başlayacak.

Bu bağlamda, seçim yasakları 31 Mart 2024 Pazar günü sabah saat 06.00’da uygulanmaya başlayacak.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Uygulanacak Olan Yasaklar ve Kurallar

  1. Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak ve gece yarısı saat 00.00’a kadar sürecek.
  2. Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla, seçim günü boyunca alkollü içki satışı saat 06.00’dan itibaren yasaklanacak ve umumi yerlerde alkollü içki tüketilmesi yasak olacak.
  3. Eğlence mekanları oy verme süresince kapalı kalacak ve eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.
  4. Emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.
  5. Oy verme günü, belirtilen kurallara ve seçim yasaklarına uyulması kaydıyla saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecek.

Seçim günü hangi saatler arasında alkol satışı yasaklanacak?

Seçim günü boyunca, yani saat 06.00 ile 23.59 arasında alkollü içki satışı ve umumi yerlerde her türlü alkollü içki tüketimi yasaklanacaktır.

2024 Seçim Yasakları Neler? Seçim Yasakları Başladı Mı?

Seçim günü marketler kaçta kapanacak? 31 mart marketler açık mı? Kapalı mı?

31 Mart 2024’teki yerel seçim günü, marketlerin açık olup olmayacağı konusu birçok vatandaşın dikkatini çekiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği bilgilere göre, seçim gününde kapalı olacak yerlerle ilgili bilgiler önem kazanıyor. Dolayısıyla, seçim günü marketlerin durumuyla ilgili detaylar vatandaşların ilgi odağı haline geliyor.

31 Mart yerel seçim gününde BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA gibi büyük market zincirlerinin açık olacağı bildirildi. Bu marketlerin normal iş saatlerinde hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor.

Seçim günü kapalı olan yerler

31 Mart seçim günü boyunca saat 06.00 ile gece 24.00 arasında alkollü içki satışı yasaklanacak. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

Kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi tüm umumi eğlence mekanları seçim günü kapalı olacak. Eğlence mekanı niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Seçim günü saat 18.00’den sonra düğünlerin düzenlenmesine izin verilecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.