Tokyo’da Çekirdek Enflasyon, Mart Ayında Yavaşladı

Tokyo’da çekirdek enflasyon, Mart ayında bir miktar yavaşladı.

Tokyo’da çekirdek enflasyon, Mart ayında bir miktar yavaşladı. Başkent Tokyo’daki tüketici fiyatlarındaki artış, merkez bankasının enflasyon hedefinin oldukça üzerinde olsa da bir miktar yavaşladı.

Tokyo’da çekirdek tüketici fiyat endeksi (TÜFE), yaş gıda dışındaki fiyatları Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,4 artarak beklentilere paralel şekilde gerçekleşti. Şubat ayında ise çekirdek enflasyon yıllık yüzde 2,5 artmıştı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’daki tüketici enflasyonu verileri, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) politika ayarlarını bir süre daha destekleyici tutma sözü vermesinin ardından geldi. BOJ, negatif faiz oranını bir süre daha koruyacağını açıkladıktan bir haftadan biraz daha uzun bir süre sonra bu veriler yayımlandı.

Yavaşlamaya rağmen, veriler muhtemelen piyasanın dikkatini bankanın potansiyel faiz artırımlarına çekecek. Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğu, bir faiz artırımının Ekim ayına kadar gerçekleşebileceğini öngörüyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.