Japonya, 2024 Mali Yılı İçin 112,5 Trilyon Yenlik Bütçeyi Onayladı

Japonya’nın Meclisi, 2024 mali yılı için onaylanan 112,5 trilyon yenlik bütçeyi duyurdu

Japonya’nın Meclisi, 2024 mali yılı için onaylanan 112,5 trilyon yenlik bütçeyi duyurdu. Bu bütçe, Nisan 2024 ile Mart 2025 arasındaki dönemi kapsayacak şekilde hazırlandı. Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, bütçenin temel hedefinin “başta ertelenemez acil zorluklarla mücadele etmek” olduğunu belirtti.

Yeni bütçe, Japonya’nın yaşlanan nüfusunu göz önünde bulundurarak şekillendirildi ve özellikle sosyal güvenlik alanına ayrılan miktar dikkat çekti. Buna göre, bütçenin yüzde 30’dan fazlası, yaşlanan nüfus ve düşen doğum oranları nedeniyle sosyal güvenlik hizmetlerine tahsis edilecek.

Toplam bütçe içinde, sosyal güvenlik harcamalarına 37,7 trilyon yen (249 milyar dolar) ve ulusal savunma harcamalarına 7,9 trilyon yen (52,1 milyar dolar) ayrıldı. Ayrıca, deprem gibi afetlerle mücadele eden acil durum rezerv fonuna 1 trilyon yen (6,6 milyar dolar) kaynak tahsis edildi.

Japonya hükümeti, mali yıl bütçesini finanse etmek için 35,4 trilyon yen (233 milyar dolar) değerinde devlet tahvili ihraç edecek. Bu adımlar, Japonya’nın ekonomik ve sosyal zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olacak şekilde planlandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.