JPMorgan’dan Konut Uyarısı Geldi

JPMorgan uyardı!

Rusya’nın petrol üretiminde kesintiye gitmesiyle birlikte, JPMorgan, Brent petrol fiyatlarının bu yıl içinde 100 doları görebileceğini öngördü. Ancak, bu durumun diğer ülkelerin aldığı önlemlerle dengelemesi gerektiği belirtildi.

JPMorgan analistleri, Rusya’nın üretim kesintisi kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelenmediği takdirde, Brent petrol fiyatlarının potansiyel olarak 100 dolara yükselebileceğini ifade etti. 27 Mart tarihli notlarında, şu anda petrol fiyat tahminlerini değiştirmezken, Rusya’nın hamlelerinin etkisiyle Mayıs ayında Brent petrol fiyatlarının 90 dolarların ortalarına, Eylül’de ise 100 dolara yakın seviyelere ulaşabileceğini öngördüler.

Son günlerde petrol fiyatlarında düşüş eğilimi gözlemlenmekteydi. Bu düşüşte, ABD’nin ticari ham petrol stoklarındaki beklenmedik artış öngörüsünün, ülkedeki talebin zayıf olduğu algısını güçlendirmesinin etkili olduğu belirtildi. Amerikan Petrol Enstitüsü (API), geçen hafta ABD’nin ticari ham petrol stoklarının önceki haftaya göre 9 milyon 337 bin varil artacağını öngörmüştü, bu da piyasa beklentisinin tersine bir gelişmeydi.

Ayrıca, yatırımcıların Mart ayında yüksek seyreden petrol fiyatlarından faydalanmak için kar amacıyla satışa geçmesinin, fiyatları aşağıya çeken bir diğer faktör olduğu belirtildi. Ancak, jeopolitik risklerin tedarik kesintilerine neden olabileceği düşüncesi, arz endişelerini artırarak fiyat düşüşlerini sınırlamaktadır.

İsrail’in BMGK’nın Gazze Şeridi’nde acil ve sürdürülebilir bir ateşkes talebini dikkate almaması, savaşın devam edeceği beklentilerini artırarak fiyat düşüşlerine engel olmaktadır.

Rusya’da gerçekleştirilen terör saldırılarının, ülkenin üretim kesintisi kararının etkilerini sınırlayıcı şekilde devam ettiği de vurgulandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.