Ocak Ayında ABD’de Konut Fiyatları Patlama Yaşadı

ABD’de konut fiyatları Ocak’ta %6 fırladı.

S&P CoreLogic Case-Shiller: Ocak Konut Fiyatı Endeksinde Yüzde 6 Artış

Ulusal Konut Fiyat Endeksi

S&P CoreLogic Case-Shiller, ocak ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı. Verilere göre, ABD’de ulusal konut fiyat endeksi ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6 arttı. Endeks, Aralık 2022’de yıllık yüzde 5,6 artış kaydetmişti.

20 Büyük Şehir Endeksi

ABD’nin 20 büyük şehrindeki konut fiyatlarını takip eden endeks de ocak ayında yıllık bazda yüzde 6,6 yükseldi. Endeks, Kasım 2022’den bu yana kaydedilen en yüksek artış oranını gösterdi. Aralık 2022’de yıllık artış yüzde 6,2 olarak gerçekleşmişti.

En Fazla ve En Az Artış Gösteren Şehirler

Yıllık bazda konut fiyatlarının en fazla arttığı şehir San Diego oldu. San Diego’da konut fiyatları ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,2 arttı. San Diego’yu yüzde 8,6 ile Los Angeles takip ederken, en düşük yıllık artış yüzde 0,9 ile Portland’da görüldü.

Aylık Artışlar

Mevsimsellikten arındırılmış aylık bazda ocak ayında ulusal konut fiyat endeksi yüzde 0,4, 20 büyük şehirdeki konut fiyatlarına ilişkin endeks ise yüzde 0,1 arttı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.