Asyaport, Şubat’ta 206 Bin TEU Elleçleme Rekoru Kırdı

Asyaport Limanı, Şubat’ta Türkiye’nin elleçleme rekorunu kırdı.

Asyaport Limanı’nda Elleçleme Rekoru

Asyaport Limanı Planlama ve Teknik Hizmetler Müdürü Besim Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, 206.088 TEU ile elleçlemede yeni bir başarı elde edildiğini duyurdu.

Dönmez, 2022 yılında 1033 konteyner gemisine ev sahipliği yapan ve 24 milyon ton yük elleçleyen Asyaport’un, Şubat 2023’te 29 günde 206 bin TEU’dan fazla elleçlemenin Türkiye rekoru olduğunu belirtti.

Kızıldeniz’deki son gelişmelerin olumlu etkilerinin gözlemlenmeye başladığını vurgulayan Dönmez, şöyle devam etti:

“Kuzey Avrupa’dan gelen yükler, Asyaport üzerinden Arap Körfezi ülkelerine taşınıyor. Bu durum, Şubat ayında transit yüklerde %103’lük bir artışa neden olarak rekorun ana nedenlerinden biri oldu. Özellikle MSC’nin Uzakdoğu ve Orta Doğu yüklerini Mısır, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerdeki aktarma limanlarından Asyaport’a yönlendirmesiyle elleçleme hacminin daha da artması bekleniyor.”

Dönmez, Asyaport’un bölgesel ekonomiye katkısını artırmak için sürekli yeni stratejiler geliştirdiğini ve teknoloji yatırımları yoluyla işletme verimliliğini yükselttiğini ifade etti.

Limanın müşterilerine etkili çözümler sunmaya devam edeceğini belirten Dönmez, şu ifadelere yer verdi:

“Asyaport, bu yıl daha fazla yatırım, istihdam ve konteyner elleçlemesini hedefliyor. 2024’te tamamlanması planlanan liman genişletme projesiyle elleçleme kapasitesi 2,5 milyon TEU’dan 4 milyon TEU’ya çıkacak ve daha fazla rekor hedefleniyor. Daha fazla transit konteyner elleçlemesi, ülkeye daha fazla döviz geliri sağlayacak ve Asyaport, bu konuda güçlü bir motivasyonla çalışmaya devam edecek.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.