Amazon Haberleri-Amazon, Fransız Düzenleyicinin Para Cezasına İtiraz Etti

Amazon, Fransız düzenleyici CNIL’in 34,6 milyon dolarlık para cezasına itiraz etti!

E-ticaret devi Amazon, Fransız düzenleyici CNIL’in 34,6 milyon dolarlık para cezasına itiraz ettiğini duyurdu. CNIL’in, çalışanların faaliyetlerini izlemek için kurulan bir sisteme yönelik olarak şirkete 32 milyon euro (34,58 milyon dolar) para cezası vermesine karşı çıkan Amazon, bu cezanın haksız olduğunu belirterek Danıştay’a itirazda bulunduklarını açıkladı.

CNIL’in Ocak ayında Amazon’un Fransa’daki büyük depolarını yöneten Amazon France Logistique’e “aşırı müdahaleci” olarak nitelendirdiği izleme sistemi nedeniyle ceza kesmesi, Amazon’un Fransa’daki operasyonlarında yaşadığı yasal ve düzenleyici zorlukların bir parçası olarak öne çıkıyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.