Motosiklet Satışları Göklere Fırlıyor: Yeni Rekor Kırdı

Motosiklet kaydı 144 bin 840’a yükseldi, yıl sonu hedefi 1,5 milyon.

Motosiklet Satışları Rekor Kırdı, 2024 Hedefleri Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Motosiklet Endüstrisi Derneği verilerine göre, 2022 yılında trafiğe tescil edilen motosiklet sayısı %130 artışla 957 bin 292’ye ulaştı. Bayi stokları da hesaba katıldığında satışların 1 milyonu aştığı tahmin ediliyor.

İlk iki ayda da satış trendi yükselmeye devam etti. Şubat ayında trafiğe kaydedilen motosiklet sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla %130,4 artışla 84 bin 611 oldu. Ocak-Şubat döneminde ise satışlar %87,4 artarak 144 bin 840 adede ulaştı.

2024 Hedefleri Yükseltildi

MOTED Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, “Motobike İstanbul 2024” fuarında yaptığı açıklamada, B sınıfı ehliyetle A1 sınıfı motosiklet kullanma yetkisinin getirilmesinin 2024 satış hedeflerini %10-%20 oranında yükselttiğini belirtti.

Öztürk, bu yıl rekor satış öngördüklerini ifade ederek, “İlk iki ayda 144 bin 840 adet motosiklet satıldı. Pazar %87 büyüdü. Bu gidişle yılı 1,5 milyon adetle tamamlayacağız” dedi.

Elektrikli Motosikletlere İlgi Arttı

Big Way Motor Group Genel Koordinatörü Mehmet Sevi, elektrikli motosikletlere ilginin yükseldiğini vurguladı. “Elektrikli motorlara olan ilgi özellikle 2022 ve 2023’te arttı. Türk tüketicileri bu araçlara yoğun rağbet gösteriyor. Biz de bu pazarda pay almak istiyoruz” diye konuştu.

Elektrikli Motosikletler Pazarda Pay Kazanıyor

Rutec ve Goe markalarıyla fuarda yer alan Çetur Çelebi’nin Genel Müdürü Hakkı Azim, geçen yıl Türkiye’nin motosiklet satışlarında Avrupa pazarında birinci sırada yer aldığını belirtti. Elektrikli motosiklet pazarının da büyümeye devam ettiğini söyleyen Azim, “Önümüzdeki yıl da trendin aynı şekilde devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Elektrikli Motosikletlerin Pazar Payı %5-10 Olacak

Kawasaki Satış Danışmanı Muhammed Ali Kutucu, elektrikli motosikletlere ilginin yoğun olduğunu belirtti. “Elektrikli otomobillerdeki olumlu etkilerin motosikletlere de yansıması kaçınılmaz. Elektrikli motorların ilk etapta pazardan %5-10 pay alması bekleniyor” diye konuştu.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.