Apple’e Antitröst Davası

ABD, Apple’a karşı rekabeti engellediği gerekçesiyle antitröst davası açtı.

ABD Adalet Bakanlığı ve 16 eyalet başsavcısı, Apple’a karşı rekabeti engellediği gerekçesiyle antitröst davası açtı. Apple’ın, akıllı telefon pazarında tekeli elde ettiği ve rekabeti kısıtladığı iddia ediliyor. Bakanlık ve eyalet başsavcıları, Apple’ın tüketiciler, geliştiriciler, içerik oluşturucuları, sanatçılar, yayıncılar ve küçük işletmeler gibi paydaşlardan daha fazla kar elde etmek için pazar gücünü kötüye kullandığını belirtiyor.

Dava dosyasında, Apple’ın geliştiricilere getirdiği sözleşmeye dayalı kısıtlamalar ve kritik erişimi engelleme yöntemlerinin, akıllı telefon pazarında yasadışı bir tekel oluşturduğu iddia ediliyor. Ayrıca, Apple’ın bu davranışlarının, pazarın çeşitlenmesini ve rekabeti teşvik etmeyi zorlaştırdığı öne sürülüyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.