Goldman Sachs’dan TCMB Yorumu

Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışının tek seferlik olduğunu ve bir döngünün başlamadığını belirtti.

Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 500 baz puanlık faiz artırımını, enflasyon ve Türk lirasındaki değer kaybı endişelerine karşı alınmış tek seferlik bir önlem olarak görüyor. Şirket, bu artışın bir faiz artırımı döngüsünün başlangıcı olmadığını vurguluyor.

Ayrıca Goldman Sachs, bu kararın fiyat istikrarını sağlama ve TCMB’nin daha sağlam bir para politikasına geçişine yardımcı olması açısından merkez bankasının güvenilirliğini artıracağını ifade ediyor.

Şirketin açıklamasında, “Yıllık enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde düşerek yıl sonunda %33’e gerilemesini ve TCMB’nin üçüncü çeyrekten itibaren para politikasını gevşetmeye başlayarak 2024 sonunda %32,5’e ulaşmasını beklemeye devam ediyoruz” deniliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.