Merkez Bankası Rezervleri Rekor Seviyeye Ulaştı: 127,9 Milyar Dolar

TCMB’nin rezervleri geçen hafta 2,6 milyar dolar azalarak 127,9 milyar dolara düştü.

Merkez Bankası Rezervleri Düşüşle 127,8 Milyar Dolara Geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, 15 Mart tarihli verilerle birlikte Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 2,89 milyar dolar azalarak 74,89 milyar dolara geriledi. 8 Mart’ta 77,78 milyar dolar seviyesinde bulunan döviz rezervlerinde, belirtilen hafta içinde kayda değer bir düşüş görüldü.

Altın rezervleri ise aynı dönemde artış göstererek 52,75 milyar dolardan 258 milyon dolarlık artışla 53 milyar dolara ulaştı.

Merkez Bankası’nın toplam rezervleri de 15 Mart haftasında önceki haftaya kıyasla 2,63 milyar dolar düşüş yaşadı. Toplam rezervler, 130,53 milyar dolar seviyesinden 127,89 milyar dolara gerileyerek bir miktar azalma kaydetti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.