Türk İçi: Türkiye’nin Yerli Turbofan Motoru TEI-TF6000 Göklerde

TEI-TF6000, Türkiye’nin ilk askeri turbofan motoru olarak duyuruldu. SSB desteğiyle TEI tarafından geliştirilen motor, Eskişehir’de tanıtıldı.

TEI’nin Geliştirdiği Yerli Turbofan Motoru TEI-TF6000 Tanıtıldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TEI) tarafından Eskişehir’de yürütülen bir proje kapsamında geliştirilen TEI-TF6000 askeri turbofan motoru, basın mensuplarına tanıtıldı.

Mobil test alanında sergilenen TEI-TF6000, Türkiye’nin ilk askeri turbofan motoru olmasıyla dikkat çekiyor. Motorun birinci prototip versiyonu 27 Şubat’ta başarılı bir ilk ateşleme testi gerçekleştirmişti.

Tanıtımın ardından basın mensupları, TEI’nin İleri İmalat Teknolojileri Binası’nı ziyaret ederek şirketin farklı askeri ve sivil motor programları için ürettiği 2 binden fazla parçayı inceleme fırsatı buldu.

Ziyaret kapsamında gazeteciler, TEI’nin NATO’nun AWACS uçaklarına ait TF33-PW-100A motorunun depo seviyesi bakımlarını ve plansız depo seviyesi onarımlarını yaptığı hangarı da ziyaret etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.