KOSGEB Desteğiyle Sahipliğindeki İşletmede 22 Kişiye İş İmkanı Sunan Kadın Girişimci Başarısı

Trabzonlu Sevgi, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. KOSGEB desteğiyle 13 yıllık pastanesini 3’e çıkardı.

Kadın Girişimcinin Katmer Börekçim Başarısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu 55 yaşındaki Sevgi Uzuncan, tekstil ve hediyelik eşya sektöründeki girişimlerinin ardından pastacılığa yöneldi.

Ortahisar’ın Erdoğdu Mahallesi’nde kurduğu işletmede, önce iki çalışanı ile üretime başlayan Uzuncan, KOSGEB desteğiyle işini büyüttü. Ürünlerinin kalitesiyle beğeni kazanan Uzuncan, şehrin farklı noktalarında iki şube daha açtı ve “Katmer Börekçim” markasının isim hakkını aldı.

Ayda 2,5 ton un işleyerek börek, poğaça, simit, baklava, kuru ve yaş pasta gibi ürünleri müşterileriyle buluşturan Uzuncan, ürünlerinde tereyağı kullanmasının rağbeti artırdığını belirtti.

“En çok su böreği satıyoruz. Trabzon peyniri ve tereyağıyla yaptığımız su böreğimiz, annelerimizin yaptığı geleneksel tarzda.”

Kaliteli malzeme kullanımına özen gösteren Uzuncan, bunun müşterilerini memnun ettiğini ve kendilerini tercih etmelerini sağladığını ifade etti.

Uzuncan, kadınların iş hayatında yer almasının önemini vurguladı: “Hedef belirlemek önemli, ama bazen hedefler kendiliğinden oluşuyor. Ben çok çalışarak kendimi yormadan başarıyorum. Başarının sırrı çalışmak, düzen ve disiplin. Kadınlara tavsiyem, çalışkan olmaları ve yılmadan istikrarlı çaba göstermeleri.”

Çalışanların Görüşleri

İşletmede 10 yıldır çalışan üç çocuk annesi Vesile Kazaz, annelerinden öğrendikleri tarifleri kullandıklarını ve müşterilerin memnuniyetinin kendilerini motive ettiğini belirtti.

Kazaz, kadınların ekonomik özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, “Çalışmak güzel bir şey, kadınlar evde oturmak yerine çalışmalı. Burada çalışarak hac paramı biriktirdim, çocuklarımın düğünlerini yaptım ve şimdi annem için tekrar hacca gitmek üzere para biriktiriyorum. Çalışınca özgür oluyorsun, kimseye muhtaç olmuyorsun.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.