ABD: Intel’e Çip Gücünü Artırma Hamlesi için Milyar Dolarlık Yatırım

ABD hükümeti, Intel’in yerli yarı iletken üretimini artırması için 8,5 milyar dolar veriyor.

Biden Yönetimi, Intel’e Yarı İletken Üretimi için Tarihi Yatırım Yapıyor

Biden Yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı ve Intel Corporation’ın, CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında Intel’e 11 milyar dolarlık bir kredi ve 8,5 milyar dolarlık doğrudan finansman sağlamak üzere ön anlaşmaya vardığını duyurdu.

Bu fonlar, Intel’in Arizona, Ohio, New Mexico ve Oregon’daki tesislerinin inşasını ve genişletilmesini destekleyecek. Şirket ayrıca yeni yatırımlar sayesinde 30.000 yeni iş yaratacağını belirtti.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nde icat edilen yarı iletkenlerin cep telefonlarından elektrikli araçlara, buzdolaplarından uydulara ve savunma sistemlerine kadar geniş bir yelpazede kullanıldığına dikkat çekildi. Ancak açıklamada, “Bugün ABD, dünya çiplerinin %10’undan azını üretiyor ve en gelişmiş çipleri hiç üretmiyor” denildi.

CHIPS ve Bilim Yasası ile birlikte bu durumun değişmeye başladığı ifade edilen açıklamada, şirketlerin Başkan Biden’ın göreve gelmesinden bu yana yarı iletken üretimini ABD’ye geri getirmek için 240 milyar dolardan fazla yatırım yaptıkları belirtildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.