EPDK, Akaryakıt İstasyonlarında Tek Fiyat Hazırlığına Gidiyor

EPDK’nın akaryakıt sektöründe tek fiyat uygulaması için hazırlık yaptığına dair haberler yayıldı.

EPDK’nın akaryakıt sektöründe tek fiyat uygulaması için hazırlık yaptığına dair haberler yayıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, farklılaştırılmış akaryakıtlardaki fiyat farklarını ortadan kaldırmak amacıyla harekete geçiyor. İstasyonlarda satılan ürünlerdeki isimlendirmelerde, örneğin “Ultra force”, “Power”, “VMax” gibi ifadelerin kullanımı yasaklanacak. EPDK’nın, farklılaştırılmış akaryakıtlara ilişkin kurul kararında değişiklik yapılmasını öngören bir karar taslağı hazırladığı duyuruldu.

18 Mart’ta duyurulan taslağa göre, istasyonlarda 95 oktan benzin ve dizel gibi standart ürünler dışında farklı isimlendirmelerle satılan ürünlerin fiyatları artık farklı olmayacak. İstasyonlarda sadece düz benzin, motorin ve LPG gibi standart ürünlerin satılması öngörülüyor.

Taslak, 30 Nisan’da uygulanmaya başlamak üzere son şeklini alacak. Bu kararın uygulanmasından önce paydaşlardan gelecek geri bildirimlerin de dikkate alınması bekleniyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.