Moove, Uber’in liderliğinde 100 milyon dolar topladı

Uber’in liderliğindeki yatırım turunda, Moove 100 milyon dolarlık bir fon topladı ve şirketin değerlemesi 750 milyon dolara ulaştı. Nijerya, Güney Afrika, Gana, İngiltere, Hindistan ve BAE gibi altı ülkede faaliyet…

Uber’in liderliğindeki yatırım turunda, Moove 100 milyon dolarlık bir fon topladı ve şirketin değerlemesi 750 milyon dolara ulaştı. Nijerya, Güney Afrika, Gana, İngiltere, Hindistan ve BAE gibi altı ülkede faaliyet gösteren Moove, 2025 yılı sonuna kadar faaliyet alanını 16 ülkeye genişletme planları yapıyor.

Moove, Nijerya merkezli bir araç çağırma ve teslimat uygulaması olarak sürücülere araç finansmanı sağlıyor. Uber tarafından yönetilen B serisi yatırım turunda 100 milyon dolarlık bir yatırım aldı ve şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 750 milyon dolar olarak belirlendi.

Moove’un yatırım turuna katılanlar arasında devlet yatırım fonu Mubadala, Dubai merkezli The Latest Ventures, AfricInvest, Palm Drive Capital, Triatlum Advisors ve Future Africa bulunuyor. 2020 yılında kurulan şirket, yeni yatırımı yurt dışındaki yeni pazarlara açılmak için kullanmayı planlıyor ve bu, Afrika kıtasındaki ilk yatırımı olacak.

Moove’un kurucuları Jide Odunsi ve Ladi Delano tarafından başlatılan şirket, araç finansmanı işine odaklanmış durumda. Şirket, araçları satın alarak işe başlıyor ve bu araçlar genellikle yeni veya ikinci el araçlar oluyor. Ardından, bu araç filolarını platformları aracılığıyla sürücülere satıyorlar ve kredi puanlama sistemleri kullanarak sürücülere finansman sağlayarak araç çağırma, lojistik ve teslimat için yeni araçlar edinmelerini sağlıyorlar. Moove’un müşterilerine sunduğu araçlar, geleneksel seçeneklerden Tesla gibi elektrikli araçlara kadar geniş bir yelpazeye sahip.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.