Sahte Faturalarla 530 Milyonluk Lüks Araç İthali: Ticaret Bakanlığından Suç Duyurusu!

Türkiye Ticaret Bakanlığı, sahte faturalarla yapılan lüks araç ithalatını ortaya çıkararak 530 milyon liralık bir suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, paralel ithalat yoluyla gerçekleştirilen bu işlemlerde, gümrük vergilerini ödemeden haksız avantaj…

Türkiye Ticaret Bakanlığı, sahte faturalarla yapılan lüks araç ithalatını ortaya çıkararak 530 milyon liralık bir suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, paralel ithalat yoluyla gerçekleştirilen bu işlemlerde, gümrük vergilerini ödemeden haksız avantaj sağlamayı amaçlayan firmaları incelemeye devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, lüks araç ithalatlarında kullanılan düşük değerli sahte veya çifte faturalar ile sahte A.TR dolaşım belgeleri tespit edilerek 358 lüks aracın ülkeye sokulduğu belirlendi. Soruşturma raporlarına dayanarak, söz konusu işlemleri gerçekleştiren firmalar ve kişiler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunularak araçlara el konulması ve müsadere talep edildi.

Ayrıca, bu usulsüzlüklerden kaynaklanan yaklaşık 530 milyon liralık kamu zararının ilgili firmalardan tahsil edilmesi için adımlar atıldı.

Ticaret Bakanlığı, lüks otomobil ithalatındaki ihlallerin tam anlamıyla ortaya çıkarılması, usulsüzlüklerin ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmekte kararlı. Açıklamada, kamu maliyesinin haklarının korunması ve gümrük mevzuatına uygun işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınmaya devam edeceği vurgulandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.