Kakao Fiyatlarında Tarihi Yükseliş

Kakao fiyatlarında tarihi bir ralli yaşanıyor.

Kakao fiyatlarında tarihi bir ralli yaşanıyor. Son üç ay içinde arz endişeleriyle birlikte fiyatlar neredeyse iki katına çıktı. Batı Afrika’da kakao üretimini olumsuz etkileyen hava koşulları, fiyatların rekor seviyelere yükselmesine neden oldu.

Kakao vadeli işlemleri, ton başına 8,394 dolarla New York’ta tarihi bir yüksek seviyeye ulaştı. Özellikle ABD gibi büyük çikolata tüketimi olan ülkelerde kutlanacak olan ve çikolata tüketiminin arttığı Paskalya tatili öncesi fiyatlar daha da ivmelendi.

Batı Afrika’daki olumsuz hava koşulları ve Avrupalı ithalatçıların yeni çevresel düzenlemeleri, fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Ünlü çikolata markası Lindt’in CFO’su Martin Hug, Mart ayında yaptığı bilanço değerlendirmesinde fiyat artışlarına dair şunları söyledi: “Piyasada fiyat artışı yapan birçok oyuncu var. Biz de bunların arasındayız. Şu anda kakao piyasasında neler olacağını öngörmek zor. Ancak elimizden geldiğince kontrol altında tutmaya çalışıyoruz.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.