TCMB, Enflasyonla Mücadele İçin Katı Tedbirlere Başvuruyor, TL Mevduatını Teşvik Edecek Adımlar Atıyor

TCMB, kredi kartı ve kredili hesaplardan nakit çekim faizini yükseltecek. Ayrıca TL mevduat payını artırmak için adımlar atacak.

TCMB’nin Kredi Kartı Faiz Oranlarında Değişiklik

Merkez Bankası’nın (TCMB), kredi kartı işlemlerindeki azami faiz oranlarını düzenleyen Tebliğ’de değişiklik yaptığı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, nakit avans ve kredili mevduat hesaplarındaki aylık azami akdi faiz oranının hesaplama yöntemi değiştirildi. Yeni yöntemle hesaplanan faiz oranı %4,42’den %5’e yükseltildi.

Son dönemdeki ihtiyaç kredisi faiz oranlarındaki artışla birlikte nakit avans faiz oranı yetersiz kalmıştı. Yapılan düzenlemeyle bu fark giderildi ve yeni oranlar bugünden itibaren geçerli olacak.

Bankaların Tüzel Kişi TL Payı Hedefinde Güncelleme

TCMB’nin bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla, gerçek ve tüzel kişiler için TL payı hedefleri güncellendi.

Güncellemeyle birlikte, bankalara tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi. Bu hedef, daha önce sadece gerçek kişi TL payı için vardı.

Ayrıca, bankaların TL payı seviyelerine göre belirlenen gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri güncellendi. Bu hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı da artırıldı.

Bu düzenlemeler bugün itibarıyla geçerlidi

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.