Hepsiburada: Kadın Girişimcileri Küresel Aitte Seslendiriyor

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, BM’de Türkiye’yi temsil ederek kadınların ekonomik büyümesine katkı sağlayan çalışmalarını dünyayla paylaşıyor.

Hepsiburada, Kadın Güçlenmesine Desteğini BM ve ABD’de Yansıttı

Hepsiburada CEO’su Murat Emir Gökçetekin, Birleşmiş Milletler 68. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW68) kapsamında ABD’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir araya geldi.

ABD’de Türkiye Rüzgarı

New York’taki Türk Evi’nde gerçekleşen görüşmede Gökçetekin, Bakan Göktaş’a Hepsiburada’nın kadınların ekonomik güçlenmesi için yaptığı çalışmaları ve deprem bölgesinde kadın girişimciliği ekosisteminin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerini aktardı.

Times Meydanı’ndaki Nasdaq borsasının dijital panolarında, Hepsiburada’nın kadın girişimcilere verdiği desteği kutlayan görseller yer aldı. Türkiye bayrağı ve Hepsiburada logosu, meydanda dalgalandı.

Gökçetekin, BM’nin CSW toplantılarının kadınların ekonomik gelişimi için düzenlendiğini belirterek, Türkiye’yi örnek projelerle temsil etmekten gurur duyduklarını ifade etti. BM ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile işbirlikleri hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede yaptıkları çalışmaları BM ile paylaşma fırsatı bulduklarını aktaran Gökçetekin, “Biz bir kadın girişimci tarafından kurulan ve bir kadın CEO tarafından yönetilen Nasdaq teknoloji borsasındaki en büyük şirketiz. Bugün Times Meydanı’nda bayrağımızı dalgalandırmak bizim için çok önemliydi” dedi.

Herkes İçin Girişimcilik Desteği

2017 yılında kadınların ekonomik gelişimini artırmak için bir girişimci programı başlattıklarını hatırlatan Gökçetekin, “Şu anda 50 bin yakın marka sahibi girişimcimiz var ve bunu 2030 yılında 120 bine çıkaracağız” diye konuştu.

Deprem Bölgesinde İhtisas Merkezleri

Depremlerin ertesi günü bölgeye giden Hepsiburada, kadın girişimci yetiştirmek için ihtisas merkezleri açtı. Gökçetekin, 5 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar 3 bin 300 kişiye destek verdiklerini belirtti.

Muhteşem Kadın Girişimcilerimiz Var”

Deprem bölgelerinde doğal ipekten zeytin reçeline kadar çeşitli ürünler üreten kadın girişimcilerin bulunduğunu vurgulayan Gökçetekin, “Muhteşem kadın girişimcilerimiz var ve depremin yaralarını Hepsiburada ile beraber sarıyorlar. Bir kadın etrafında ortalama 5-6 kişiye istihdam, 20’ye yakın kişiye de pozitif sosyal etki sağlıyor” ifadelerini kullandı.

KAGİDER İşbirliğiyle Deprem Yardımı

BM Kadın Birimi ve KAGİDER işbirliğiyle yerel kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerden hediye kutuları oluşturduklarını belirten Gökçetekin, “Kadınlardan kadınlara geçecek muhteşem bir hediye oluşturduk. Hiçbir maddi beklenti olmadan bunları Hepsiburada platformunda satışa sunduk” dedi. Deprem bölgesinden olan bu kutulara Hepsiburada üzerinden ulaşılabileceğini ve destek verilebileceğini vurguladı.

Tüm Kadın Girişimcilere Çağrı

Gökçetekin, Hepsiburada’nın ‘İş Ortağım’ programı aracılığıyla tüm kadın girişimcileri platforma davet etti. Reklamlardan pazarlamaya kadar çeşitli konularda destek sağlanacağını dile getirdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.