Simit Fiyatlarında Ticaret Bakanlığı’nın Rolü Arttı

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat düzenlemesi için ekmek fiyatlarında olduğu gibi yol gösterici görüş verecek.

Esnaf ve Sanatkarların Mal ve Hizmet Fiyatlarında Değişiklik**

Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği uyarınca Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, “Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik”te değişiklikler yaptı.

Bu değişiklik, Ticaret Bakanlığı’na ekmek fiyatlarını belirleme yetkisinin yanı sıra simit fiyatlarını da belirleme yetkisi veriyor.

Simit fiyatına ilişkin tarifelerin belirlenmesi sürecinde; belediye, ticaret il müdürlüğü, il tarım ve orman müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan bir komisyon değerlendirme yapacak.

Komisyonun belirlediği tarifeler, ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşü alındıktan sonra Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından onaylanacak.

Ancak, Bakanlık tarafından talep edilen tarifeye olumsuz görüş bildirilmesi halinde Konfederasyon, yeni tarife talebini gerekçeleriyle birlikte komisyon toplanmadan yeniden Bakanlık’a sunacak ve Bakanlık görüşünü aldıktan sonra onaylayacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.