Borsa Düşüşle Sarstı

BIST 100, yüzde 1,75 gerileyerek 8.910,23’te kapandı.

BIST 100 Endeksi 158,80 Puan Geriledi

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 158,80 puan azalarak günü 91,3 milyar lira tutarındaki işlem hacmiyle tamamlamıştır.

Sektörel Performans:

Bankacılık endeksi %3,90, holding endeksi ise %1,40 değer kaybetmiştir. En çok kazanan sektör %0,99 ile spor olurken, en çok gerileyen sektör bankacılık olmuştur.

Analist Yorumu:

Analistler, küresel piyasalarda enflasyonun beklentilerin üzerinde seyretmesine rağmen Fed’in faiz indirimlerine haziran ayında başlayabileceği beklentilerinin risk iştahını canlı tuttuğunu vurgulamıştır.

Beklenen Veriler:

Yarın yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, konut satışları; yurt dışında ise ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), perakende satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecektir.

Teknik Analiz:

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın ise direnç konumunda olduğunu bildirmiştir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.