Zorlu Holding, Enerji Dağıtım Şirketinin Hisselerini Sattı

Zorlu Holding, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’deki tam hisselerini Palmet Enerji’nin iştiraki olan Gaztrak Enerji’ye 200 milyon dolar karşılığında sattı.

Zorlu Holding, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’deki tam hisselerini Palmet Enerji’nin iştiraki olan Gaztrak Enerji’ye 200 milyon dolar karşılığında sattı. Bu satışla birlikte Zorlu, enerji dağıtım sektöründeki varlıklarını elinden çıkarmış oldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Zorlu Enerji’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’deki hisselerinin tamamı, Gaztrak Enerji’ye 6,38 milyar TL karşılığında satıldı. Satış işlemi 12 Mart tarihinde tamamlandı ve satışta Dolar/TL kuru 31,8767 olarak belirlendi.

Satış bedelinden toplam 2,81 milyar TL finansal ve ticari yükümlülüklerin düşülmesi sonrasında kalan 3,57 TL, nakden ve peşin olarak alıcı tarafından ödendi.

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, işlemle ilgili olarak şunları belirtti: “Türkiye’de elektrik üretiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan bir şirket olarak, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanma stratejimiz doğrultusunda, gaz dağıtım alanındaki faaliyetlerimizi yenilenebilir enerji alanına odaklanmak üzere devretmeye karar verdik. Gelecekte de jeotermal, rüzgâr, güneş gibi alanlara yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bu vizyonla doğalgaz dağıtım şirketlerimiz için imzaladığımız hisse alım anlaşmasının ardından, pay devir işlemlerimizi tamamladık.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.