Borsa, Fiyatların Dalışa Geçtiği Zorlu Bir Gün Yaşadı

BİST 100, %0,69 düşüşle 9.069 kapattı.

BIST 100 Endeksi’nde Kayıp, Toplam İşlem Hacmi Yüksek

BIST 100 endeksi, önceki kapanışın 62,79 puan altında 9.300 seviyelerine gerilerken, günlük işlem hacmi 98,2 milyar liraya ulaştı. Bankacılık endeksi %1,93 yükseliş kaydetti, holding endeksi ise %0,92 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en yüksek kazancı %1,96 ile spor, en fazla düşüşü ise %4,24 ile madencilik kaydetti.

ABD Enflasyon Verileri Beklentilerin Üzerinde

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubat ayında aylık bazda beklentilere uygun olarak %0,4 arttı. Yıllık bazda ise piyasa beklentilerinin üzerinde %3,2’lik bir artış kaydederek son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Çekirdek TÜFE de Şubat ayında aylık %0,4, yıllık %3,8 yükseldi. Piyasa beklentileri, çekirdek TÜFE’nin şubatta aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda %3,7 artması yönündeydi.

Analistler, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin Fed’in faiz oranlarını artırmaya devam edeceği konusundaki belirsizliği artırdığını belirtti.

Yarınki Veri Gündemi

Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise İngiltere’de büyüme ve sanayi üretimi ile Avro Bölgesi’nde sanayi üretiminin takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 puanın direnç, 9.000 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.