Türkiye-Küba Ekonomik İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Küba, 2024-2026 Ekonomik İşbirliği Programı’nı belirledi.

Türkiye ve Küba Ekonomik ve Ticari İşbirliğini Güçlendiriyor

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Küba Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruiz ile bir araya geldi.

Buluşmada, iki ülke arasında daha önce belirlenen ve Küba Başbakanı’nın Haziran 2023 ziyaretiyle momentum kazanan “2024-2026 Yıllarına Yönelik Ekonomik-Ticari İşbirliği Programı ve Yol Haritası”nın son detayları üzerinde anlaşmaya varıldı.

Bolat, “Bu yol haritası, ilişkilerimizi önemli ölçüde geliştirecek kapsamlı bir adım.” dedi ve “İki yıl içinde atılacak adımlar, ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirecek.” ifadelerini kullandı.

Bolat, Türk iş insanlarının Küba pazarına ilgisinin arttığına dikkat çekerek, “Yol haritasında belirlenen 41 maddelik eylem planıyla, ilişkilerimizi çeşitli alanlarda ilerletmeyi hedefliyoruz.” diye belirtti.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bolat ve Ruiz tarafından imzalanan Program ve Yol Haritası’nın iş ortamının geliştirilmesine, ticaret ve yatırımların artırılmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.

Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Ruiz’in ziyareti sırasında imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması ile Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi anlaşmalarıyla iki ülke arasındaki yasal altyapının tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, önceliğin eylemlerin hızla hayata geçirilmesi olduğu belirtilerek, “Bu amaçla süreci takip edeceğiz ve iş dünyamızı Küba’da daha aktif olmaları için teşvik ve destekleyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.