Şimşek: Cari Açık İlk Çeyreğin Sonunda %3’ün Altına Düşecek

Şimşek: Dış ticaret açığı düşüyor, ilk çeyrekte cari açık milli gelirin %3 altına inecek.

Cari Açık İlk Çeyrekte %3’ün Altına Gerileyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın milli gelire oranının yılın ilk çeyreğinde %3’ün altına düşmesini beklediğini belirtti. Şimşek, “Bu yılı, Orta Vadeli Program’da (OVP) hedeflenen %3,1’den daha düşük ve sürdürülebilir bir cari açıkla tamamlamayı öngörüyoruz” dedi.

Şimşek, sosyal medya hesabından Ocak ayı ödemeler dengesi verilerini paylaştı. Ocak ayında yıllık cari açığın 22,6 milyar dolar azaldığını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

“Şubat ayında devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle, ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı %3’ün altına inecektir. Bu yılı, OVP’de hedeflenen %3,1’den daha düşük ve sürdürülebilir bir cari açıkla tamamlamayı bekliyoruz. Bu performans, makro finansal istikrarı güçlendirecek ve dezenflasyon sürecine katkı sağlayacaktır.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.