Kalkınma Ajanslarına Aktarılacak Ödenek 1,8 Milyar Lira

Kalkınma ajanslarına 1,8 milyar lira aktarılacak.

Cumhurbaşkanı Kararıyla Kalkınma Ajanslarına Tahsis Edilen Ödenekler Belirlendi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden ayrılan transfer ödeneğinden bu yıl kalkınma ajanslarına tahsis edilecek paylara ilişkin usul ve esasları belirledi.

Karar doğrultusunda, kalkınma ajanslarına yönelik transfer ödeneği 1 milyar 800 milyon lira olarak belirlendi. Bu ödeneğin 900 milyon liralık bölümü, İllerin ve Bölgelerin Sosyoekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması ve nüfus değerleri göz önünde bulundurularak ajanslar arasında dağıtılacak.

Kalan 540 milyon liralık ödenek ise devam eden veya yıl içinde hayata geçirilecek mali destek program yükümlülükleri, fizibilite raporu hazırlanıp uygulanmaya hazır hale getirilen güdümlü projelerin finansmanı, doğal afetler ve salgınların olumsuz etkilerine yönelik projeler ile zorunlu genel yönetim giderlerini karşılayamayan ajansların acil ihtiyaçları için kullanılacak.

Son olarak, 360 milyon liralık bir ödenek, ajansların 2023 yılı performansları doğrultusunda yıl içinde Bakanlık tarafından tahsis edilecek. Bu kaynağın tahsisi, aktarımı, kullanımı ve diğer hususlara ilişkin usul ve esaslar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.