Japon Ekonomisi Teknik Resesyondan Zar Zor Kurtuldu

Japonya ekonomisi, teknik durgunluğu önleyerek 2023’ün 4. çeyreğinde %0,1 üç aylık ve %0,4 yıllık büyüme kaydetti.

Japonya, Güçlü Sermaye Harcamaları İle Teknik Resesyondan Kurtuldu

Japonya’nın revize edilmiş verileri, ekonominin son çeyrekte güçlü sermaye harcamalarının etkisiyle büyümeye geçtiğini ve teknik bir resesyondan kıl payı kurtulduğunu gösterdi.

Bu bağlamda, 4. çeyrek gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) önceki çeyreğe kıyasla %0,1, yıllık bazda ise %0,4 arttı.

Önceki geçici veriler Japonya ekonomisinin önceki çeyreğe göre %0,1, yıllık bazda ise %0,4 daraldığını ortaya koymuştu. Ülkede GSYH, 3. çeyrekte çeyreksel %0,8, yıllık %3,2 düşüş kaydetmişti.

Analistler, bu yılki Shunto bahar ücret görüşmelerinde sendikalar ve işverenler arasındaki güçlü ücret artış beklentilerinin, Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) 18-19 Mart’taki toplantısında para politikasını normalleştirebileceğine dair beklentileri artırdığını ifade ettiler.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.