Pegasus, 2023 Yılında Temettü Dağıtmama Kararı Aldı

Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 2023 yılında temettü dağıtmama kararı aldığını duyurdu.

Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 2023 yılında temettü dağıtmama kararı aldığını duyurdu. Şirket, finansal tablolar ve Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanan yasal kayıtları dikkate alarak bu kararı aldığını belirtti.

Pegasus’un açıklamasına göre, şirketin ana sözleşme ve kâr dağıtım politikası hükümleri çerçevesinde, enflasyon muhasebesi uygulaması öncesinde yasal kayıtlara göre dönem zararı ile kapanmış olması nedeniyle dağıtılabilir kar tespit edilememiştir. Bu nedenle, temettü dağıtılması için gerekli kar tespit edilememiş ve şirket pay sahiplerinin onayına sunulacak bir dağıtılabilir kar oluşmamıştır.

Pegasus’un aldığı bu karar, şirketin mali durumu ve geleceğe yönelik stratejileriyle ilgili bir adım olarak yorumlanabilir. Temettü vermeme kararı, şirketin karlılığını ve sermaye yapısını güçlendirmeye yönelik bir strateji izlediği şeklinde değerlendirilebilir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.