Bakan Bolat, Ukrayna ile Anlaşmanın Detaylarını Açıkladı

Ukrayna ile E-Bilgi Sistemi anlaşması, Türkiye-Ukrayna ticaretini yükseltecek.

Türkiye-Ukrayna Anlaşmasıyla Ticari ve Ulaşım İşlemleri Kolaylaşacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerde yer aldığını ve “Eşya ve Ulaşım Araçlarına Dair Elektronik Bilgi Paylaşım Sistemi Kurulmasına İlişkin Anlaşma”nın imzalandığını duyurdu.

Çavuşoğlu, anlaşmanın karşılıklı ticaretin ve taşımacılığın kolaylaştırılmasını sağlayacağını ve iki ülkenin ticari hacmini artırmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Çavuşoğlu ayrıca, savaşın devam etmesine rağmen Türk-Ukrayna ticaret ve ekonomik ilişkilerinin ivme kaybetmediğini ve Serbest Ticaret Anlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle bu ilişkilerin daha da derinleşmesini beklediklerini belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.