Altının Ons Fiyatı Üst Üste Dördüncü Günü Engelleri Aştı

Powell’ın faiz indirimi sinyalleri üzerine altının ons fiyatı rekor kırdı: 2.169 dolar.

Altının Ons Fiyatı Yükselmeye Devam Ediyor, Rekorlar Kırılıyor

2 bin 164 dolar seviyesine yükselerek dün yeni bir rekor kıran altın, bugün de 2 bin 169 dolara yaklaştı. Altın ons fiyatı, üst üste dördüncü gündür rekor tazeliyor.

Altının Aralık 2023 başında kırdığı 2 bin 135 dolarlık rekorun ardından, fiyat 2 bin doların üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Analistler, yükselen faiz oranlarının altının değerini düşürdüğünü ancak Fed’in bu yıl faiz artışlarına ara verme ihtimalinin altın piyasasını desteklediğini belirtiyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz indirimlerine başlamak için enflasyonun %2’ye düştüğüne dair güvenin oluşması gerektiğini söyledi.

Analistler, altının sabit bir gelir kaynağı olmadığını ve güvenli yatırım olarak görülen ABD tahvilleri gibi varlıklarla karşılaştırıldığında az cazip hale geldiğini ifade ediyor.

Bununla birlikte, merkez bankalarının altın alımlarının son iki yıldır rekor düzeyde olması dikkat çekiyor. Dünya Altın Konseyi’ne göre bu alımlar, altın fiyatlarının artışına %10-15 oranında katkı sağlıyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.