MOGAN’ın Gongu Borsa İstanbul’da Yükseldi

MOGAN Enerji borsada #MOGAN koduyla işlem görmeye başladı.

Yenilenebilir Enerji Devinden Halka Arz Heyecanı

Yenilenebilir enerji alanında öncü yatırımcı MOGAN Enerji, halka arz sürecini başarıyla tamamladı. MOGAN Enerji’nin borsada işlem görmeye başlaması, Borsa İstanbul’da gong töreniyle kutlandı.

Büyük Talep ve Halka Açıklık Oranı

Borsa İstanbul’da işlem gören MOGAN Enerji’nin halka açıklık oranı %10,76 olurken, halka arz büyüklüğü 2 milyar 975 milyon 654 bin 550 TL’ye ulaştı. İş Yatırım ve TSKB liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla yatırımcıların büyük ilgisiyle karşılanan halka arza, 3 milyon 646 bin 386 başvuru yapılırken, 3 milyon 502 bin 383 yatırımcının talebi karşılandı.

Gong Törenine Katılanlar

Halka arz kapsamında düzenlenen gong törenine, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, MOGAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Aygün, MOGAN Enerji Genel Müdürü Ali Karaduman, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Kenan Ayvacı, TSKB Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bilgiç ile Borsa İstanbul ve MOGAN Enerji yöneticileri katıldı.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürünün Açıklaması

Törende konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, MOGAN Enerji’nin yenilenebilir enerji sektöründe lider bir şirket olduğunu vurguladı. Ergun, “MOGAN Enerji, bugün Borsamızda işlem görmeye başlayarak büyüme hedeflerini gerçekleştirecek ve kurumsal kimliğini güçlendirecektir. Şirketimizin ülkemizin 2053 net sıfır emisyon hedefine ve enerji arz güvenliğine sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum” dedi.

MOGAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanının Açıklaması

MOGAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Aygün, açılış seansıyla birlikte #MOGAN koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladıklarını ve bunun için heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Aygün, yatırımcılara teşekkür ederek, “Halka arz, orta ve uzun vadeli büyüme planlarımız açısından bize katkı sunacak bir süreç oldu. Halka arzla birlikte şeffaf ve istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına Devam

MOGAN Enerji’nin halihazırdaki portföyü tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Jeotermal, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi alanlarında faaliyet gösteren şirket, gelir çeşitlendirme fırsatı yaratan çok sayıda elektrik üretim santraline sahip.

MOGAN Enerji, halka arz gelirlerinin %45’ini yeni yatırımlar için kullanmayı planlıyor. Yeni yatırımlar arasında, mevcut rüzgar enerji santrali kapsamında 32,5 megavat kapasiteli hibrit güneş enerji santrali yatırımı ve yurt dışı yatırımları yer alıyor.

MOGAN Enerji’nin yeni yatırımcılarının güven ve desteğiyle hedeflerine ulaşacağına inanan şirket, halka arz sürecini tüm paydaşları ve Borsa İstanbul için hayırlı olmasını diliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.