Balparmak’a Reklam Hakimiyeti İddiasıyla Rekabet Cezası

Rekabet Kurulu, Balparmak’a 2,5 milyon TL ceza kesti.

Rekabet Kurumu, Balparmak’a İdari Para Cezası Verdi

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., “Balparmak” markasıyla hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteriyor. Kurum, şirketin rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiğine dair bir soruşturma başlattı.

Tamamlanan soruşturma sonucunda Kurul, Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Kanun’u ihlal ettiğini belirledi. Şirkete 2 milyon 477 bin 859 Türk lirası idari para cezası verildi.

Aynı dosya kapsamında, “Anavarza” markasıyla bal üretimi yapan Sezen Gıda Maddeleri Tarım ve Hayvancılık Ürünleri Tic. ve San. Ltd. Şti. ile Haziran 2023 tarihinde uzlaşma sağlanmıştı. İhlali ve idari para cezasını kabul eden Sezen Gıda’ya 513 bin 329 Türk lirası ceza uygulandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.