Özhaseki’nin 400 Bin Hak Sahibi Müjdesi: Evleri ve İş Yerleri de Yapılacak

Malatyalıların hakkını sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Bakan Özhaseki, 400.000 hak sahibinin ev ve iş yerlerinin yapılacağını belirtti.

Deprem Bölgelerinde Süregelen Çalışmalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malatya’da gerçekleştirilen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, 6 Şubat 2023’teki depremlerin ilk anından itibaren çalışmaların başlatıldığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde yürütülen çalışmalarda şu ana kadar 400 bin hak sahibinin ev ve iş yeri inşaatlarına başlandığı ifade edildi.

Malatya’da da inşaatların hızla devam ettiğini belirten Özhaseki, Akçadağ ve Doğanşehir’de de çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı. Deprem bölgesinde binden fazla şantiyede çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Özhaseki, “Herkesin hakkı ödenene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Şu anda 307 bin inşaat devam ediyor. Geri kalan köylerde çelik evler inşa ediliyor. İnşallah herkes hakkına kavuşacak.” dedi.

Malatya merkezindeki inşaatlar hakkında da bilgi veren Özhaseki, “Valiliğin karşısında ve arka tarafındaki mahallelerde, Yeni Cami civarında ve Bakırcılar, Kuyumcular ve Kasaplar Çarşıları’nın bulunduğu yerlerde çalışmalarımız hızla devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, “Birileri ‘evler nerede?’ diye soruyor. Gelin görün, size düşen şantiye şantiye gezdireceğim. Hadi gelin ama hiçbiri gelmiyor. Deprem üzerinden siyaset yapmayın. O kirli dilinizi bu acılı insanların üzerinden çekin.” sözleriyle muhalefetin tutumunu eleştirdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.