Borsa Kırmızıya Boyandı: Gün Sonu Düşüşle Kapandı

BIST 100 %0,53 kayıpla 8.860,52’de.

Borsa İstanbul’da Düşüş

BIST 100 endeksi, önceki kapanışına göre 47,13 puan kayıpla 8.846,99 seviyesine geriledi. Toplam işlem hacmi 120,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektörsel endeksler arasında en çok kazanan madencilik oldu ve yüzde 4,13 değer kazandı. En çok kaybeden sektör ise yüzde 2,49 ile finansal kiralama faktoring oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,79, holding endeksi ise yüzde 0,66 değer kaybetti.

Analistler, global piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi konusunda zamanlamasının belirsiz olmasının risk iştahını düşürdüğünü belirtti. Teknoloji şirketlerine olan ilginin devam ettiğini ancak yatırımcıların ABD istihdam verileri öncesinde temkinli davrandığını ifade etti.

Öte yandan, ABD’de açıklanan makroekonomik veriler, hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) 52,3 ve bileşik PMI’ın 52,5 olarak beklentileri aştığını gösterdi. Bu veriler, ekonomik aktivitede canlılığın sürdüğünü işaret etti. Ancak fabrika siparişleri ocak ayında aylık bazda yüzde 3,6 azalarak öngörülerin altında kaldı.

Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise ABD’de ADP özel sektör istihdamının ve Fed Bej Kitap raporunun takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.800 ve 8.700 seviyelerinin destek, 8.900 ve 9.000 puanın ise direnç konumunda olduğu kaydedildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.