Halkbank, Kadın Girişimcilere 58,5 Milyar TL Destek Sağladı

Halkbank’tan 220 bin kadın girişimciye 58,5 milyar TL destek.

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla, Üreten Kadınlar Yarışması’nın üçüncü ödül töreni İstanbul’da düzenlendi.

Halkbank’ın Desteğiyle Kadın Girişimcilik Artıyor

Törende konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, yarışmanın amacının kadınların ekonomik hayata aktif katılımını teşvik etmek, girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirlerle ekonomiye canlılık kazandırmak olduğunu vurguladı.

Arslan, “Güçlü Türkiye’nin teminatı güçlü kadınlardır” diyerek, kadınların kendi işlerini kurmaları veya mevcut işlerini büyütmeleri için başlattıkları projelerden bahsetti. Bu kapsamda 16 şehirde düzenlenen “Üreten Kadınlar Buluşmaları”nda girişimci kadınlarla bir araya geldiklerini ve onları cesaretlendirdiklerini ifade etti.

Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile bugüne kadar farklı sektörlerden 220.000 kadın girişimciye 58,5 milyar lira destek sağlandığını belirten Arslan, sektörde kullanılan kadın girişimci kredilerinin yaklaşık %50’sini tek başlarına finanse ettiklerini belirtti.

Desteklenen Girişimcilerde Yüzde 66 Ciro Artışı

Arslan, kredi desteği verilen kadın girişimcilerin cirolarında ortalama %66, ihracat hacimlerinde ise %56 artış olduğunu açıkladı. Ayrıca bu krediler sayesinde 75.000 kişiye ek istihdam sağlandığını bildirdi.

Arslan, kadınların teknoloji ve ihracat konusundaki varlıklarını artırmak için Tekno Girişimci Destek Kredisi ve Büyüyen İhracatçı Kadın Destek Paketi gibi destekler sunduklarını ifade etti.

Kadınların Girişimcilik Kapasitesi Geliştiriliyor

Arslan, Üreten Kadınlar Değişken Fonu ve master class eğitim programından bahsederek, kadınların girişimcilik becerilerini ve kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalardan söz etti. Bu çabaların uluslararası alanda da takdir edildiğini ve son iki yılda cinsiyet eşitliği alanında 10 altın, 2 gümüş ve 1 bronz ödül aldıklarını belirtti.

Ödül Kazanan Kadın Girişimciler

Yarışmada ödül kazanan kadın girişimciler şu şekilde:

  • Yılın Üreten Kadın Girişimcisi: Nezihe Filiz Toker (Bone Sante)
  • Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci: Hazan Günay (Hsb Solutions)
  • Kadın Kooperatifi: Nevruz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi
  • Sıfır Atık: Şükrüye Özbilen (Egglin)
  • Yükselen Yıldız: Çiğdem Kacar Selimoğlu (K’ai&Vrosi)

Ödül törenine, iş dünyasının önde gelen kadınları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da katıldı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.